محصولات

نظرات کاربران

  1. 9375450124 گفت:

    عالی ممنون از سایتتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ظرف ذخیره شیرخشک و شیر مادر


تغذیه کودک از مهمترین مسائلی است که توجه به آن برای سلامت روح و جسم کودک ضروری است. شیر مادر اصلی ترین غذای نوزاد و کودک در زمان رشد است و تمام اجزای ضروری برای رشد و تکامل کودک از جمله مواد مغذی (چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها) و مواد ریز مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) را فراهم می کند.

شیر مادر همچنین با افزایش ایمنوگلوبولین ها و پروتئین های ضد عفونت تاثیرات محافظتی بر حیات نوزاد دارد. بنابراین توصیه می شود به عنوان منبع انحصاری تغذیه برای تمام شیرخواران در طول شش ماه اول و همراه با غذاهای جامد برای حداقل دو سال اول زندگی در نظر گرفته شود.

اما مادران همیشه امکان حضور در کنار نوزاد خود در زمان گرسنگی نوزاد را ندارند. در این صورت روش جایگزینی مانند استفاده از شیر خشک و یا استفاده از شیردوش مطرح می گردد که نیازمند استفاده از ظرفی استاندارد به منظور ذخیره شیر خشک و شیر مادر مطرح می گردد.

ظرف ذخیره شیر خشک

ظرف ذخیره شیر خشک

ذخیره کردن شیر مادر

شیر مادر باید در محلی خنک و مطمئن نگه داشته شود تا ترکیبات آن به خوبی حفظ شود و در ضمن کمترین خطر آلودگی را داشته باشد. شیر مادر دارای مواد ایمن ساز مهمی است که آن را از آلودگی حفظ میکند. ولی با دوشیدن شیر در ظرف بعضی از باکتریهای پوست هم وارد آن میشوند. در صورتی که از ظروف غیر استاندارد استفاده شود باعث می شود تعداد این باکتری ها در شیر ذخیره شده افزایش پیدا کند. به همین دلیل نیازمند استفاده کردن از ظروف استاندارد هستیم.

 

نحوه نگهداری شیر مادر و شیر خشک

  • نگهداری در دمای اتاق (حدودا دمای ۲۵ درجه سانتی گراد): در صورت استفاده از ظرف ذخیره شیر مادر، در دمای اتاق نهایتا تا ۴ ساعت می توان از شیر مادر نگهداری و استفاده کرد.
  • نگهداری در یخچال (حدودا دمای ۴ درجه سانتی گراد): ظرفیت باکتری کشی شیر مادر در یخچال به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و در صورت نگهداری در ظرف مناسب امکان استفاده از آن تا ۹۶ ساعت امکان پذیر است.
  • نگهداری در فریزر (حدودا دمای ۲۰- درجه سانتی گراد): در صورتی که نمیخواهید از شیر دوشیده شده طی ۴۸ ساعت آینده استفاده کنید پیشنهاد می شود از روش فریز کردن استفاده نمایید.

 

انواع ظرف ذخیره شیرخشک و شیر مادر

ظروف ذخیره سازی شیر مادر و شیر خشک می بایست دارای درب باشند تا مانع از نفوذ هوا به داخل ظرف شوند. این ظروف می توانند از متریال مختلف ساخته شده باشند که در ادامه به ۳ مورد از آنها اشاره می کنیم.

  1. ظرف ذخیره شیر شیشه ای: ظروف شیشه ای به دلیل اینکه مواد مغذی شیر مانند پروتئین ها را جذب نمی کنند همیشه در اولویت اول بوده اند. در رابطه با ظروف شیشه ای بسیار مهم است که از ترک نداشتن آن اطمینان حاصل نمایید.
  2. ظرف ذخیره شیر از جنس پلاستیک سخت: برای نگهداری بلند مدت شیر دوشیده شده مادر و شیر خشک، استفاده از ظروف نگهداری از جنس پلی کربنات (پلاستیک های شفاف)، پلی پروپیلن (پلاستیک های غیر شفاف) یا انواع دیگر پلاستیک های سخت پیشنهاد می شوند.
  3. ظرف ذخیره شیر از جنس پلاستیک نرم: کیسه های نگهداری از جنس پلاستیک های نرم یا همان پلی اتیلن سبب آلودگی شیر از محل خراش داخل کیسه، کاهش خواص تغذیه ای شیر به ویژه چربی و ویتامین های محلول در چربی، هدر رفتن شیر به دلیل نشست شیر از کیسه شده و همچنین گران هستند.
    ظرف ذخیره شیر خشک

    ظرف ذخیره شیر خشک

    نکاتی در رابطه با ذخیره شیر خشک و شیر مادر

    • به هیچ عنوان از کیسه های پلاستیکی معمولی جهت ذخیره شیر مادر و شیر خشک استفاده نکنید.
    • برای جلوگیری از نفوذ هوا، همیشه درب ظروف را کاملا محکم کنید.
    • حجم ظرف برای فریز کردن شیر بین ۶۰ تا ۱۲۰ میلی‌لیتر باشد.
    • در صورت فریز کردن حتما یک چهارم از ظرف نگهدارنده را خالی بگذارید چون بعد از منجمد شدن حجم شیر افزایش پیدا می کند.
    • همیشه روی ظروف ذخیره شیر دوشیده شده تاریخ بزنید تا شیرهای دوشیده شده زودتر مورد استفاده قرار بگیرند.
    • به یاد داشته باشید اگر ظروف شیر خشک یا شیر مادر را به مهد کودک می فرستید لازم است نام کودک خود را نیز روی ظرف یادداشت نمایید.

     

     

    نحوه نظافت ظروف ذخیره شیر مادر و شیر خشک

    برای پاک کردن ظروف از شیر چسبیده به آن را با آب شسته، سپس با آب داغ و صابون مایع شسته و در معرض هوا خشک شود. شستشو با ماشین ظرفشویی هم قابل قبول است.

    ظرف ذخیره شیر خشک

    ظرف ذخیره شیر خشک

    سخن پایانی

    به یاد داشته باشید که کیفیت شیر مادر و شیر خشک به سرعت تغییر میکند و بدن نوزادان و کودکان به کوچکترین تغییرات نیز حساس است. پس اگر مجبور به ذخیره شیر مادر یا شیر خشک هستید در انتخاب ظرف ذخیره شیرخشک و شیر مادر دقت کنید و ضمن کوتاه کردن زمان نگهداری، تمامی نکات بهداشتی را رعایت کنید. همچنین تا جای امکان تنها در شرایطی که امکان شیردهی مستقیم مادر وجود ندارد، از شیر فریز شده استفاده کنید.

نیاز به مشورت با یک کارشناس دارید؟

همین حالا با شماره تلفن زیر تماس بگیرید و با کمک کارشناسان ما مشکل خود را حل کنید!

۰۲۱-۷۷۶۸۲۳۶۹

تایم پاسخگویی شنبه تا پنج شنبه ۹ صبح تا ۶ عصر

سبد خرید

خروج
ستون کناری اسکرول به بالا